Tuesday, 31 January 2012

WHAT IS IT BETWEEN ME n PREMIUM BEAUTIFUL??...

Hye all..(^_^)
Rasanye dh a few days jugak Ena x jenguk blog untuk meng'update' recent entries untuk semua kan.


This time juz a short n simple entry to state how i feel about joining this Premium Beautiful Group..


So many people ask me why I join the group?? Tak takut kena tipu dengan company ker? Or kena susah2 cari orang lain utk join ker? Memang banyak soalan2 yg orang tanya coz x percaya dengan apa yang saya perolehi sekarang. So, the answer to all of that questions is...NO, NOT AT ALL...

Buat bisnes ni x pernah sesekali akan ditipu oleh company ataupun bisnes partner kita sebab kita akan sama2 buat dengan team bisnes partner kita. Then, bukannya kita yang sibuk2 cari orang tapi ORANG yang akan CARI KITA. That's the fact!!..

Ok, this is what we have with Premium Beautiful :

1) Di bawah HAI-O MARKETING dengan pasaran niaga yang kukuh dan semakin berkembang coz telah   
    bertapak dalam bidang perniagaan selama lebih 20 tahun lamanya di Malaysia ni (bermula tahun 1992) 
    dan 34 tahun di pasaran Antarabangsa. 

    Banyak kejayaan2 yang telah dicapai seperti:  
    a) Kejayaan berada di 1st Board Bursa Saham pada 2007 hingga kini
    b) Forbes Asia - "Best Under a Billion List" 3 tahun berturut-turut 2007-2009.. 

    c) Dan juga menerima Anugerah MeCD ataupun Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi   
        kerana melahirkan ramai usahawan bumiputera


     So, memang TAK AKAN WUJUDNYA PENIPUAN dalam bisnes ni coz kementerian dalam kerajaan  
     Malaysia pon dah iktiraf bisnes ni kan (^_^)


2)  Produk Premium Beautiful yang diakui kualiti dan keberkesanannya sehingga dilabelkan sebagai produk
     "Superbrand". Hanya produk-produk yang betul-betul bermutu jer yang boleh dapat "Superbrand" ni
     taww..
U'olls boleh cari dalam http://www.superbrands.com/my/

     So, that's y la ramai yang mencari untuk memakai Premium Beautiful ni x kira perempuan ke atau lelaki
     coz diakui kesan apabila memakainya. SO, customer yang cari KITA, bukan KITA cari customer..
     Hanya orang2 yang dah tau je mengakui kebaikan Premium Beautiful ni untuk kesihatan tapi bagi yang
     belum tau memang RUGI la kan (^_^)


3)  Then, kejayaan-kejayaan leader dalam team Premium Beautiful ni yang sememangnya inspire ME to do 
     this business..
     Kejayaan my inspiring Idol HANIS HAIZI yang berjaya menjana pendapatan 6 ANGKA sebagai  
     'surirumah' yang hanya menjalankan bisnes ni through internet jer. Umur baru mencecah 28 tahun tapi 
     dah jadi jutawan taww!!..
 

     Then ada lagi, KAK SITI ROHANA @ KAK ANA yang dah terlebih dulu jadi jutawan. Pendapatan 
     bulanan je dah berjuta-juta!!..Buat bisnes sekali husband n wife sama jugak cam Hanis Haizi baut bisnes 
     bersama2 husband sekali yg sanggup resign n buat bisnes ni full time!!.. 
    
     Tu baru sikit, my leaders also dah banyak kejayaan - KAK FAZIHA, KAK DURRA MOKHTAR, KAK 
     ZURAIDA, KAK AZRINA. Semuanya dah berjaya menjana pendapatan 5k dan 6k!!..Sape yang x nak 
     kan, kalo boleh kita suma pon nak macam tu, including me, hehe..(^_^)


So, thats y la antara sebabnya mengapa SAYA dan PREMIUM BEAUTIFUL. Coz I believe this business can help me achieve my ultimate GOAL especially towards FINANCIAL FREEDOM!!..

Sedangkan Nabi sendiri pernah bersabda, 9/10 daripada sumber rezeki datangnya daripada perniagaan, dan 1/10 lagi rezeki daripada makan gaji. So, Ena bertuahlah sebab Ena dapat kedua-duanya 10/10.. Yang penting
              D - Doa
              U - Usaha
               I - Istiqamah
              T - Tawakkal

Kena berusaha dan berdoa memohon dipermudahkan dan dimurahkan rezeki oleh-Nya.

SO, kepada sesapa yang rasa nak mengubah kehidupan ke arah yang lebih baik dan willing to share with me, Ena boleh SHARE kan lebih banyak lagi. Yang pentingnya dalam bisnes ni kita x boleh ada perasaan hasad dengki tapi kita mesti tolong orang lain yang nak jadi macam kita, supaya DIA dapat jadi macam kita, betul x??...(^_^)

Ok, see u'olls in the next entry, daaa...

Wednesday, 25 January 2012

SAWADEEKAP!!!...

Atau maksudnya SELAMAT DATANG dalam bahasa THAILAND, hehe...

So, bersempena dengan title entry Ena kali ni Ena nak cter sket experience time travel ke Thailand baru2 ni,  time cuti Chinese New Year tu. 

Ena travel 2 days 3 night ke Hatyai n Songkhla. Rase excited coz this is my first time been to Thailand. Walaupon travel tu bukan lah naik flight mcm kebiasaannya org2 lain travel tp pengalaman Ena naik bas sampai ke sana n balik ke sini semula tu rasa sangat mengujakan. Travel ala2 'backpackers' la katakan kan, hehe..
Hat Yai
Hatyai from 'air'

Time mula2 on d'way ke sana tu rasa cam berdebar-debar la jugak coz x pernah ke sana n x tau macam mana environment n cara masyarakat kat sana ber'communicate' kan. Tapi bila dah tanya orang2 yang sama satu bas time tu rasa relief jugak coz diorang cakap orang2 Thai ni very nice to other people especially foreigners.. 
sampai2 je kat Hatyai - sempat posing dulu (hehe)


Dan jangan x percaya pulak bila Ena cakap dkat sana kita boleh letak handbag kita dengan sesuka hati nya kat mana2 tanpa risau orang akan curi coz orang kat sana x akan curi ponnn. Ini kerana i was informed that hukuman utk orang yang merompak atau mencuri kat sana adalah HUKUMAN MATI!!..Patutlah pun kan, huhu..


Antara tempat2 yang terawal dilawati - Lying Buddha

Masjid Jamek Wilayah Songkhla

"Nag" atau Naga yang memberi kemakmuran

First morning sampai kt sana trus pegi check-in kt nearest hotel in Hatyai town and trus bersiar-siar kat sekitar Hatyai tu. Then, we all naik TUK-TUK ataupon 'taxi' (kt Thailand jer panggil nihh) utk pegi ke tempat-tempat lain di sekitar Hatyai n Songkhla. 

So, nak dijadikan cter yang best sampai lah kitorg ke tempat2 seperti Lying Buddha, Masjid Songkhla, Thailand Aquarium (sempat tengok show ikan2 kt situ lagi), then pegi tengok The "Nag" atau naga tu, pegi bagi makan monyet2 kat Zoo Songkhla, berposing dengan 'Mermaid' kat Camilla Beach.. Then, at the end of our journey ride with tuk-tuk, kitorang pon sampai lah ke 'Floating Market' n bermula lah aktiviti membeli-belah 'serba'sedikit' (iyo lahh tu kan, hehe)..

Thailand Aquarium kat Songkhla



Tengok 'Show' Ikan2 DAN 'penjaga ikan' (keeper)


bagi makan monyet2 kat Zoo Songkhla

'Mermaid' yang cantik - Camilla Beach

Jeng, jeng, jeng..sampai ke Floating Market (hehe)

Mula aktiviti membeli-belah di Floating Market (ermmm..)

Then, malam tu pulak back from Songkhla, kitorang dah balik hotel then kuar lagi kt Hatyai town tu utk menyaksikan sambutan Chinese New Year (kebetulan malam tu malam CNY kan) kat situ.. Punye lah meriah dengan Tarian Singa, jualan kat Nite Market die (memborong lagi, huhu), Bunga api dan mercun tu mesti la ada punye kan, n finally dkat2 midnite tu ada yang melepaskan tanglung2 yang bercahaya terbang tinggi (terbang tinggi2, lalala).
Baju ngan tanglung sama merah, haha..

Percikan bunga api (berserta bunyi mercun, dum3)

2nd day in Thailand Ena jalan2 pulak ke Hatyai luar, dekat2 ngn Hatyai town tu juga. Tapi jalan2 tu ada la sejam jugak kot, huhu.. 

Jalan2 tu sampai lah ke Mahapanya Vidayalai. Haaa, tu sebenarnya ialah sebuah kawasan perkampungan penganut Buddha la lebih kurang. Pemandangan kt cni memang cantik. Ada kuil, Sitting Buddha dan ada juga kawasan perkuburan kat situ. Yang unik nya kawasan perkuburan tu x nampak mcm kubur pon coz ada patung2 keemasan yang besar2, hehe.. Memang rasa lain je bila masuk tempat ni, huhuhu..
Betapa besarnya pintu masuk tu

Bergambar di patung2 kuburan, huhuhuh...

Kt tepi tasik, ermmm..


Bangunan yg tinggi melangit

Tengok yg kt belakang tu yerr...he

Then petang tu kitorang pon dh nak bertolak balik. Hmmm, rase cam x puas je lg nak jalan2 kt cni. Tapiii, sebab tiket dah beli kann so, kna la balik juga, wawawa... Petang2 tu pon stil ada sambutan CNY kt Hatyai town tu (memang x abes2 beraya la kalo duk cni kot, hehe). Sempat gak 'capture' a few pics utk kenang2an.
Pose bersama Pak 'Singa'

Naga di belakang..


Antara makanan2 kat cni..

Udang bakar yang besar, nyumm2..

Cube teka ape nihh, rangup.hehehe...

Minuman2 yang menyelerakan kat Floating Market

So, tinggal lah Hatyai dalam kenangan after this. Hopefully, pasni boleh sampai Thailand lg dan melawat tempat lain pulak, hehe.. (^_^)


Friday, 20 January 2012

MoTiVaSi HaRI JuMAat

Ena tertarik dgn satu kata pujangga yg penuh bersemangat  nih, let's share together..

 

Bila direnung-renungkan balik memang betul la hidup ni perlukan pengorbanan. Kadang-kadang tanpa kita sedari setiap hari pon kita dah berkorban especially untuk orang-orang yg kita sayang, betul x u'olls?

Namun, pernah x kita terpikir untuk membuat satu pengorbanan yang boleh merubah diri kita kepada kejayaan yang lebih bermakna dalam hidup ni..Berkorban x semestinya untuk menyelamatkan sesuatu keadaan from getting worst kan.Tapi, berkorban supaya kita berjaya. Sape yg x nak kan..
Hmmmm...fikir2 kan sekejap nak??..hehe

Jom join Ena utk kita share mcm mana kita boleh 'berkorban' yang boleh membawa kepada kejayaan..
Ok, Selamat Berhari Jumaat yerrrr... (^_^)

Thursday, 19 January 2012

TREE OF MONEY

Bayangkan sekiranya kita dapat menjana pendapatan yang sentiasa mencukupi dan berlipat ganda setiap bulan. Macam duit-duit pada pokok ni, alangkah bagusnya jika kita ada sumber pendapatan sebanyak ini kan,hehe...


Pastinya hidup akan lebih selesa dan kita dapat menyediakan keperluan yang mencukupi untuk anak-anak dan ahli keluarga. 

Sebenarnya semua orang mampu untuk mendapat hidup yang selesa, tetapi sama ada nak atau x nak, berani atau x jer utk memulakan sesuatu yg baru dalam hidup. Tanpa usaha semua orang pun x akan berjaya, tetapi jika kita rajin berusaha kita pasti boleh berjaya, betul x??


So, sesapa yang teringin nak share rahsia kejayaan tu Ena boleh jer kongsi-kongsikan. Kita sama2 bina kejayaan. Sambil-sambil tu menikmati hidup yg sihat juga!!!..

Monday, 16 January 2012

BESTNYER CLAS PERKONGSIAN ILMU..

Last Saturday Ena pegi ke clas perkongsian ilmu pengetahuan tentang KEBAIKAN PREMIUM BEAUTIFUL.. Clas tu diadakan di B32, Batu Caves.

First time pegi class yg ada tersangat ramai orang yg datang berpusu2 hanya untuk mendengar dan berkongsi ilmu pengetahuan.Rasenya dulu time study pon orang2 x bersemangat cmni..

Me n my leaders..

Rase semakin best join group ni, n kalo boleh nk share dgn lebih ramai lagi kt luar sane tu. So, kalo ada sesape lagi yg nak share2 dgn Ena tentang manfaat menggunakan Premium Beautiful ni can contact me yer..

Sunday, 8 January 2012

Words of Happiness for Today...

Ceria Ceria Selalu!!!...(^_^)

Hye my dear frens!!
Arini Ena nk share sket pasal satu topik yg biasa kita hadapi dalam kehidupan seharian kita (rasanya la) iaitu...erm, u'olls kena baca ni smpi abis yer, hehe..


Actually, Ena tertarik ngan topik ni pas bace kt satu site ni. that's y nk share ngn u guys.. :))



'Ada orang datang ke pejabat dengan perasaan penuh gembira & ceria, ada datang dengan perasaan 'biasa' dan ada datang dengan perasaan serba tak kena '.. Ingat lah, sesiapa yang datang hanya dengan perasaan 'biasa' saja,hasilnya adalah 'biasa' saja, sesiapa yang datang dengan ceria, hasilnya akan jadi lebih daripada biasa ataupun luar biasa. Bekerja lah dengan ceria agar menghasilkan produktiviti yang luar biasa yang akan menggembirakan orang di sekeliling kita. Semoga hasil itu akan mendapat keberkatan Insyallah... '

Jadi renungi lah :-
1. Ada antara kita datang ke pejabat hanya memenuhi tanggung jawab 'DATANG BEKERJA' tapi hampeh, hasilnya macam kita 'TAK DATANG' kerja.

2. Ada kala kita rasa kita BUSY giler, rupanya kita hanya 'KELAM KABUT'.

3. Adakala kita rasa kita PERIHATIN', tapi rupanya kita BUSY BODY.

4. Adakala kita rasa kita OPENMINDED and OUTSPOKEN tapi rupanya kita KURANG PENG'AJAR'AN.

5. Adakala kita rasa kita berpemikiran KRITIS rupanya kita hanya lebih kepada KRITIK yang mencipta KRISIS.

6. Adakala kita rasa kita ingin menjadi LEBIH MESRA tapi rupanya kita dilihat lebih MENGADA

7. Adakala kita suka bertanya 'KENAPA DIA NI MCM TAKDE KEJE', adalah lebih baik kita tanya 'APA LAGI KEJE YANG AKU BOLEH BUAT'

Pejam mata dan renung lah diri, kalau kita perlu melakukan ANJAKAN PARADIGMA, maka lakukanlah.. .Segera, tapi manusia tetap manusia..sukar untuk berubah kerana kita selalu beranggapan kita lebih baik... adakah dengan merasakan itu kita sememangnya terbaik?Maka untuk itu , mari kita mula senyum, ceria, mesra sesama kita dantingkat kerjasama dalam kerja, tak rugi kita semai rasa 'kekeluargaan'dalam tugasan..kalau kita kurang kerja, cari la kerja membantu teman-teman yang lain.Tak dapat gaji lebih pun tak apa sebab pahala dapat..kita draw kat akhirat nanti... tapi kalau kita asyik dengki mendengki..nasib la sebab dah ditentukan jalan yang sukar itu yang kita pilih.. selayaknya. Namun Allah menghantar 'signal' melalui orang lain, makhluk atau insiden; untuk kita fikir dan muhasabah. Tak suka orang pada kita, mungkinkah isyarat dari Allah untuk menegur kita, kerana orang-orang yang dikasihi Allah, pastinya disukai oleh penghuni langit dan bumi. Orang yang apabila kita melihatnya, hati akan merasai tenang. lapang dan 'suka'.

Renungi lah, berapa orang kawan kita dan berapa orang lawan kita, nescaya itu la kayu pengukur diri yang sebaiknya... Allah tidak berbicara dengan kita secara direct.

Wallahua'lam. ... .

Thursday, 5 January 2012

WORDS OF THE DAY... (^_^)

May we don't take for granted in TIME that counting on, 
WORDS that can be telled &
 OPPORTUNITY that we can grab...





Wednesday, 4 January 2012

"Pendaftaran Students Form 1 SMKUT & Orientasi KRK"

Congrates to all Form 1 students yg baru je mendaftar masuk kt skola Ena ni coz diorg ni bukan calang2 students..
Ramai yg score 5A, 6A even 7A tau!!..

Hopefully pasni they all akan trus success study kt cni.

Hari first persekolahan start hari ni, n orientasi utk Form 1 pon start arini..Mcm2 aksi students2 Form 1 ni during their first day orientation.hehe..Quite enjoy la tgk aksi diorg. (^_^)


Bersemangat nmpk nya they all ni..:))



Sorakan semangat utk KRK..KRK cemerlang!!!

Sunday, 1 January 2012

Happy New Year 2012!!!

Selamat menyambut Tahun Baru 2012 u'olls!!..



Haaa..bersempena dengan tahun baru ni Ena nak tanya sket, apa azam tahun baru u'olls yer??..hehehe


Owh, ye..haa, lg satu azam yg dulu2 tu dh tercapai x? Lagi satu tanda soal..hehe


Harap2 nye u'olls semua dh bersedia untuk menghadapi Tahun 2012 ni dengan semangat dan azam yang baru. 
At least ada pembaharuan sket dalam diri. 





Macam Ena ni.. 
Salah satu pembaharuan yang Ena dh buat utk tahun batu ni ialah dengan membuat BLOG NI la kan..akeke..


So, ini lah my first ever writing (wlupon sbnrnya type aje) in blog u see..


And yg others tu actually ada a few resolutions lg yg Ena dh make up for this year. Antaranya of coz la..

nak mengajar my students sebaik mungkin so that they can achieve good results in their exams this year, another one is, 


to do something that can make money!!!..


Hopefully tercapai lah kan.


So guys..whatever u'olls do, do it the best that u can ok..Semoga dapat mencapai apa yg u'olls impikan this year..HAPPY NEW YEAR!!!