Tuesday, 31 January 2012

WHAT IS IT BETWEEN ME n PREMIUM BEAUTIFUL??...

Hye all..(^_^)
Rasanye dh a few days jugak Ena x jenguk blog untuk meng'update' recent entries untuk semua kan.


This time juz a short n simple entry to state how i feel about joining this Premium Beautiful Group..


So many people ask me why I join the group?? Tak takut kena tipu dengan company ker? Or kena susah2 cari orang lain utk join ker? Memang banyak soalan2 yg orang tanya coz x percaya dengan apa yang saya perolehi sekarang. So, the answer to all of that questions is...NO, NOT AT ALL...

Buat bisnes ni x pernah sesekali akan ditipu oleh company ataupun bisnes partner kita sebab kita akan sama2 buat dengan team bisnes partner kita. Then, bukannya kita yang sibuk2 cari orang tapi ORANG yang akan CARI KITA. That's the fact!!..

Ok, this is what we have with Premium Beautiful :

1) Di bawah HAI-O MARKETING dengan pasaran niaga yang kukuh dan semakin berkembang coz telah   
    bertapak dalam bidang perniagaan selama lebih 20 tahun lamanya di Malaysia ni (bermula tahun 1992) 
    dan 34 tahun di pasaran Antarabangsa. 

    Banyak kejayaan2 yang telah dicapai seperti:  
    a) Kejayaan berada di 1st Board Bursa Saham pada 2007 hingga kini
    b) Forbes Asia - "Best Under a Billion List" 3 tahun berturut-turut 2007-2009.. 

    c) Dan juga menerima Anugerah MeCD ataupun Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi   
        kerana melahirkan ramai usahawan bumiputera


     So, memang TAK AKAN WUJUDNYA PENIPUAN dalam bisnes ni coz kementerian dalam kerajaan  
     Malaysia pon dah iktiraf bisnes ni kan (^_^)


2)  Produk Premium Beautiful yang diakui kualiti dan keberkesanannya sehingga dilabelkan sebagai produk
     "Superbrand". Hanya produk-produk yang betul-betul bermutu jer yang boleh dapat "Superbrand" ni
     taww..
U'olls boleh cari dalam http://www.superbrands.com/my/

     So, that's y la ramai yang mencari untuk memakai Premium Beautiful ni x kira perempuan ke atau lelaki
     coz diakui kesan apabila memakainya. SO, customer yang cari KITA, bukan KITA cari customer..
     Hanya orang2 yang dah tau je mengakui kebaikan Premium Beautiful ni untuk kesihatan tapi bagi yang
     belum tau memang RUGI la kan (^_^)


3)  Then, kejayaan-kejayaan leader dalam team Premium Beautiful ni yang sememangnya inspire ME to do 
     this business..
     Kejayaan my inspiring Idol HANIS HAIZI yang berjaya menjana pendapatan 6 ANGKA sebagai  
     'surirumah' yang hanya menjalankan bisnes ni through internet jer. Umur baru mencecah 28 tahun tapi 
     dah jadi jutawan taww!!..
 

     Then ada lagi, KAK SITI ROHANA @ KAK ANA yang dah terlebih dulu jadi jutawan. Pendapatan 
     bulanan je dah berjuta-juta!!..Buat bisnes sekali husband n wife sama jugak cam Hanis Haizi baut bisnes 
     bersama2 husband sekali yg sanggup resign n buat bisnes ni full time!!.. 
    
     Tu baru sikit, my leaders also dah banyak kejayaan - KAK FAZIHA, KAK DURRA MOKHTAR, KAK 
     ZURAIDA, KAK AZRINA. Semuanya dah berjaya menjana pendapatan 5k dan 6k!!..Sape yang x nak 
     kan, kalo boleh kita suma pon nak macam tu, including me, hehe..(^_^)


So, thats y la antara sebabnya mengapa SAYA dan PREMIUM BEAUTIFUL. Coz I believe this business can help me achieve my ultimate GOAL especially towards FINANCIAL FREEDOM!!..

Sedangkan Nabi sendiri pernah bersabda, 9/10 daripada sumber rezeki datangnya daripada perniagaan, dan 1/10 lagi rezeki daripada makan gaji. So, Ena bertuahlah sebab Ena dapat kedua-duanya 10/10.. Yang penting
              D - Doa
              U - Usaha
               I - Istiqamah
              T - Tawakkal

Kena berusaha dan berdoa memohon dipermudahkan dan dimurahkan rezeki oleh-Nya.

SO, kepada sesapa yang rasa nak mengubah kehidupan ke arah yang lebih baik dan willing to share with me, Ena boleh SHARE kan lebih banyak lagi. Yang pentingnya dalam bisnes ni kita x boleh ada perasaan hasad dengki tapi kita mesti tolong orang lain yang nak jadi macam kita, supaya DIA dapat jadi macam kita, betul x??...(^_^)

Ok, see u'olls in the next entry, daaa...

No comments:

Post a Comment